onsdag 25. desember 2013

Født sånn eller blitt sånn? Del 2Billedkunst er et felt som ikke har samme populærkulturelle posisjon hos unge som f.eks. musikk har. Derfor er det spesielt spennende å se hvordan Australske Aelita Andre (f. 2007) jobber med sine bilder. Hun maler abstrakte bilder i sitt atelier og får strålende omtale fra fagpressen.

Både hennes mor og far er kunstnere og hun har hele livet sett sine foreldre jobbe. Moren tok med seg noen av datterens arbeider til en kurator i Melbourne. Bildene ble antatt for utstilling. Da han fikk greie på at maleren var 22 måneder valgte han alikevel å gjennomføre utstillingen.

Hennes første separatutsilling på Agira Gallery i New York (2011) ble utsolgt på syv dager. i hongkong ble hennes dyreste bilde solgt for $24.000.

Kan man si at dette er kunst på samme måte som komponisten Alma? Hva slags teknikker og ferdightere har den unge Aelita egentlig utviklet?

Født sånn eller blitt sånn? Hva tror du? 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Digital kommunikasjon og relasjon

Er du med? Plutselig var Norge midt inn i en nasjonal krise. Prinsippet er at folk må holde avstand til hverandre for å unngå spredning...