onsdag 25. desember 2013

Teknologisk kunst



Kom over denne filmen i dag. To Japanske teknologer med felles interesse for teater møtes og bestemmer seg for å utvikle prosjekter i felleskap.

Her forklarer de litt om hvilket grenseland kunsten skal ha - for dem.

Når de gjør et stort utendørsprosjekt med et offentlig administrasjonsbygg stiller de seg spørsmålet: Er det historie eller kunst?



Prosjekt 2
Skal kunsten være kunstnerest mening eller skal den stille spørsmål? Dette spørsmålet står sentralt i arbeidet til Ricardo Carioba. I denne filmen forklarer han mer om sine tanker og syn på teknologiens rolle i våre liv og hvordan han som kunstner skal velge sitt ståsted og skape oppmerksomhet i sitt uttrykk.



Prosjekt 3
I den siste filmen er det kunstneren Rafael Lozano-Hemmer sitt prosjekt luminous Public Artwork.

Han kombinereree bruk av lys og lasere til å bli et kunstverk som er i dialog med publikummet. Gjennom en app kan publikum sende sin lyd, stemme og lydopptak til teknologiens som styrer lysene. Deretter blir lysene påvirket av signalene slik at man påvirker hvordan det blir seendes ut.

I filmen får du en spennende forklaring på hvordan ulike nettjenester og apper er koblet sammen til å styre lysene. På den måten ender kunstnerens opp med å ha skapt seg et paleét av muligheter for sitt - og sitt publikums - uttrykk.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Google streetview inside

Hvordan ser det ut i Hamar? Det er mange som benytter Google streetview når de skal ut på reise. Google har oppdaterte bilder fra nesten all...