fredag 28. november 2014

Does An Apple A Day - Keep The Doctor Away?


Hva skal Apple lære oss denne gang? Hva er det de har oppdaget...som vi ikke visste vi savnet og trengte?

Apple har vist gjennom flere tiår at de tenker annerledes. Når de lanserer sine produkter er en touch (screen) av annerledeshet. Veldig ofte forankret i noe visjonært. Gjerne ved å konvergere ulike teknologier og tjenester i en og samme app - eller dings.

Vi har mer historiske eksempler som f.eks. innføring av flere fonter 80-tallet. Foto- og filmredigering. Itunes som samlet hele musikkbransjen osv.

Senere har vi sett produkter som iPhone. Her konvergeres ulike teknologier som GPS, kamera, gyro, touchscreen. Dete skaper nye muligheter for databruk på mobile enheter og vi kjenenr alle hvordan den historien utvikler seg fra år til år.

Gjennom innovative apper fra Apple selv eller andre utviklere skapes ny brukeropplevelse.

Alt dette har til felles at det er en liten twist. En liten detalj eller annerledeshet som gjør at brukeren frigjøres til mer kreativitet, bevissthet, fokus eller opplevelse.

Jeg vil ikke gå inn på hvorvidt andre gjør det samme, men slik er nå en gang Apples verden - de tenker litt annerledes.

Ofte ligger de store opplevelsen i de små detaljene. Jeg liker å lete etter slike detaljer.

Apple Watch
Nå skal de lansere en ny klokke. Hva skal denne gjør annerledes? Whats the twist on your wrist?

Nylig ble det åpnet et par nye sider på Apple´s nettsider. Her forteller de mer om hva de tenker. Spesielt spennende syns jeg det var å se hva de tenker omkring trening og fysiske aktiviteter.

De skriver at trening og helse handler om variasjon og aktivitet. Med deres Apple Watch vil brukeren bli mer oppmerksomhet på sin aktivitet. Både som konkret trening, løping, gåing og sykling, men også som en generell aktivitet.

Sitter eller står du? Beveger du deg gjennom dagen? Eller skjer det på planlagte tilmålte tidspunkter? Hva er mønsteret ditt?

Activity


På klokken er det blant annet et visuelt aktivitetshjul. Dette er flere ringer som viser ulike aktivieteter.

1: Move - forbrenning av kalorier
2: Exercise - gå og bevege seg
3: Stand - stå eller sitte

Move: Apple har gjort det slik at du selv bestemmer hvor mye du ønsker å forbrenne av kalorier. Dette er ukesmål. Ringen blir sluttet når du har nådd ukesmålet ditt!

Exercise: Bevegelse og aktivitet er sentralt. Ikke nødvendigvis trening som jogging og sykling, men mer generell bevegsle (trapper, korridorer, til/fra jobb osv.). Bevegelsesringen sluttes når du har beveget deg de anbefalte 30 minuttene hver dag.

Stand: Her registrer klokka at du har stått oppreist minst et minutt i løpet av 12 forskjellige timer på døgnet.

Små snedige funksjoner som gjør at du kan ha mer bevisst kontroll på din fysiske aktivitet. Noe som igjen gir deg bedre helse.

Dette er ikke på noen måte ulikt andre leverandøres funksjoner og tjenester. F.eks. Nike+ har mye av dette. Det ligger allerede mangs slike muligheter i iPhone 5s og 6 (M7 prosessoren tracker alt som trengs til disse tjenestene), men nå ligger ferdig på desktoppen. Det er blitt standard funksjoner. Alle kan lære av det, og alle kan bruke det.

Hva med deg?
Endrer dette din måte å se på helse? Vil du bli mer aktiv når du ser at ringene sluttes på klokkens skjerm?

Hvilke andre type funksjoner kunne vært med på å øke din aktivitet? Har du stått et minutt i løpet av den siste timen?

Get up, get up - Stand Up For Your Right; synger Bob Marley. Skal det bli den nye reklamesangen for Appel Watch? 

Men slik prøver ihvertfall Apple å tenke annerledes. Slik presenterer de det på film. Hva tenke du?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Google streetview inside

Hvordan ser det ut i Hamar? Det er mange som benytter Google streetview når de skal ut på reise. Google har oppdaterte bilder fra nesten all...