mandag 23. desember 2019

Dersom jeg var Nissen...

Dersom jeg var Nissen...ville jeg delt ut denne julegaven
Jeg har det siste halvåret jobbet sammen med Norsk kulturskoleråd. Vi har jobbet frem en digital strategi. I dette arbeidet har vi også oppdaget en viktig organisatorisk utfordring.

Kulturskole består av to ord. Kultur. Skole. Ut av dette kommer det en refleksjon. Kultur er fornavnet. Familienavnet er skole. Så lenge kulturskole har familien sin hos skole blir det kunnskapsdepartementet som er rette stedet å feire jul.

I dag er kulturskolene organisert hos kunnskapsdepartementet, men det er et problem:

Det nærmer seg jul og alle unga vil hjem til familien sin for å feire. Det er familien skole som markerer sin juletradisjon. De fire ungene er: Barnehage. Grunnskole. Videregående. Kulturskole.

...men slik føles det ikke. På dørskiltet hos Udir er det en feil. Det er ikke sikkert at de er klar over det. Jeg tror familien Skole og foreldrene Udir og Kunnskap føler like mye for alle sine fire barn, men den ene ungen er blitt litt stemorderlig behandlet. Det er til og med noen voksne folk som mener at Kultur skal flyttes til en annen familie (NOU).

Slike skifter skjer gjerne når unger gifter seg. De danner ny familie og skaper egne tradisjoner. Så jo da - slikt skjer, og det kan bli et lykkelige giftemål, men i dag vil jeg være Nissen.

Julenissen har det med å dele ut de presangene som unger har ønsket seg, eller det de trenger aller mest. F.eks. Ønske: Playstation 5. Trenger: nye vintersko. Ønske: Ny iPhone. Trenger: Ny boblejakke.

NisseLage vil dele ut en ønskegave. Det blir et dørskilt. Dørskilt hos familien Skole. Ikke for å klage. Bare for å påpeke. Håpe. Drømme. Tro. Ønske. Litt savne å høre til. Et lite hint...og et varmt hjerte for å "høre til".

NisseLage har derfor lagd en quiz...trykk deg frem i denne presentasjonen så finner du ut hva dørskiltet skal inneholde: God jul - og et ønske om en fantastisk fremtid for hele familien Skole!

 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Google streetview inside

Hvordan ser det ut i Hamar? Det er mange som benytter Google streetview når de skal ut på reise. Google har oppdaterte bilder fra nesten all...