mandag 13. april 2020

Korona gjør meg kreativ


JA - kriser er tiden for å ta i bruk det du MÅ kunne. lære nytt. Se hva andre gjør. Stjele. Teste. Dele. Spørre. Klare....og gradvis oppdage gleden ved å lære!

Det er tid for å oppgradere seg selv til versjon 2.0.

Jeg har nå alltid vært positiv til teknologi og hva den kan gjøre for oss. Maskiner og teknologi gjør noe med oss, men om vi ikke forstår det blir vi programmert og styrt av maskinene.

Derfor er jeg opptatt av å forstå hva maskiner og teknologi gjør med oss.

Jeg kunne ikke hatt det bedre. Nå skjer alt. Til og med sinte kulturskolelærere, som seinest for 6 måneder siden sa "det er nok digitalisering", må bite i det nye eplet og gjøre jobben sin.Hvordan i alle dager skal folk klare å argumentere mot bruk av teknologi nå som de har erfart kvaliteten og handlingsrommet? Nå som de ser at det kan skapes merverdi i læringen for elev? Nå som lærere selv lærer at det finnes flere måter å gjøre jobben? At mangfold i videoprogrammer trengs!

Jeg syns dette er en viktig reise inn i den digital didaktikken. Nå kan vi få se nærmere på mulighetene som ligger i duppedingser, film, lydopptak, blogg, digitale bilder, presentasjoner på nett, sosiale mediekanaler og videomøter.

Yippy! Det funker. Vi blir bedre. Og vi skal bli enda bedre.

Det mest avslørende nå er:
Læremateriellet du brukte 

De fleste brukte analog tilnærming på undervisningsmateriell. Ingen lærebøker, etydesamlinger eller metoder er produsert og tilrettelagt på digitale plattformer - for digitalt undervisning.

Men det fines et unntak....

Det er INGEN instrumentlærere i verden som har SÅ bra tilrettelagt undervisningsopplegg som slagverkere. Virvel-bøkene mine. Ja - det er ikke tilfeldig at ting er lagd slik det er lagd.

Eleven har egen bok. Læreren har egen bok. All musikken finnes på ALLE strømmetjenester. Masser av tilleggslyd på Soundcloud. Videostøtte for ALLE lekser og temaer i bøkene ligger åpent på YouTube. QR-koder gjennom hele boka. Læreren KAN spille duetter sammen med elevene hver time. Eleven kan spille duetter med læreren hver time. Læreren kan med en app gi eleven 1400 komp på 40 melodier.

Det undervisningsmateriellet som er utviklet for Virvelbøkene er det desidert beste analoge og digitale undervisningsopplegget som er laget. Det funker som ei kule - også i Koronatider.

...men bruker slagverkere disse muligheten? Gjør instrumentallærere seg refleksjoner over hva et  digitalt undervisningsopplegg er for noe? Har de bestillingskompetansen til å vurdere dette?

Neppe - de færreste! ...men om noen år...!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Google streetview inside

Hvordan ser det ut i Hamar? Det er mange som benytter Google streetview når de skal ut på reise. Google har oppdaterte bilder fra nesten all...