lørdag 26. oktober 2013

Blir du med til Hamar?

Dersom de fleste på konferansen snakket om iPad så må det da vel - for herrens navn - være en grunn til det? Er det INGEN bjeller som ringer. Dersom iPadfolk viser god bruk og Windows folk viser forskjellige brett er det for meg åpenbart hvem som driver skole! 

Når en bestemor har iPad og bruker Facetime med sine barnebarn er faktisk Lynx, Hangout og Skype uviktig. Det er nemlig allerede etablert kontakt mellom generasjonene og disse menneskene utveksler informasjon og bygger relasjoner. 

God bruk av teknologi tar tid og er viktigere enn å velge teknologi. Erfaring vinner over kunnskap! 

En avsluttende metafor: 
Det finnes mange typer biler, men det tar fortsatt tid å bli en trygg sjåfør. Enda lengre å bli en erfaren en. 

Alle biler i Norge kommer frem til Hamar. En rask sjåfør kan kjøre på 1t 15 min, mens en erfaren sjåfør vil starte tidligere og komme trygt frem på samme klokkeslett som den raske. 

Apple startet dette løpet og de kjører trygt. Nå kjører de erfarent også. I stedet for å vente på en raskere bil burde mange starte reisen og bruke sin erfaring og gode vurderingsevne som sjåfør/pedagog! Vi kan ha kontakt på reisen, stoppe opp og diskutere ruta, forholdene og trafikken. Skulle noe skje med andre som ferdes på veien kan vi gi hjelp dem. Vi kan til og med ha det gøy! Noen som blir med til Hamar?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Google streetview inside

Hvordan ser det ut i Hamar? Det er mange som benytter Google streetview når de skal ut på reise. Google har oppdaterte bilder fra nesten all...