tirsdag 8. juli 2014

A Touch Of Human

Watson vant Jeopardy. Watson er en datamaskin. IBM har utviklet denne superintelligente maskinen. Den skal løse Jeopardy-aktig utfordringer. I 1996 og 1997 var det IBM´s datamaskin Deep Blue som slo Kasparov i sjakk. Den maskinene var satt opp til å løse sjakkproblemer.Her kan dere se en film som viser hvordan testing av Watson foregikk.Men mye mer spennende enn Jeopardy er hvordan Watson programmeres. Her forklares fenomenet.Tanker: 
Når man hører hva IBM forteller om utvikling av algorytmer og strategier for Watsons læring tenker jeg at dette er spennende menneskelig forsøk på å kopier seg selv...eller deler av oss selv. Forsøk på å forstå oss selv, og på en merkelig måte, utvikle oss selv - gjennomå å skape maskiner og teste ut vår egen natur...og komme til kort.

Når Deep Blue vant over verdensmester Kasparov var det noe som mente at det var Kasparov som slo Kasparov. Fordi datafolket hadde matet maskinen full med Kasparovs strategier var det derfor pr definisjon Kaparov som spilte mot en digital versjon av seg selv.

At Watson vinner i Leopardu sier noe om Jeopardy? Er det så smart å kunne all denne fakta? Hva med kreativitet og skaperevne? Vurderingsevne? Verdier? Tolkning?

Jeg syns ideen bak Watson er spennende og at Jeopardy er dumt! Underholdning ja, men det skal mer til for å bygge verden videre!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Google streetview inside

Hvordan ser det ut i Hamar? Det er mange som benytter Google streetview når de skal ut på reise. Google har oppdaterte bilder fra nesten all...