mandag 11. august 2014

Dirty Loops har sin egen oppskrift!


Når man liker noe kan man bli lettere besatt...og det er sabla godt. Jeg har siden 2011 hatt supersans for en svensk gruppe som heter Dirty Loops. Navnet er omtrent like dårlig som mitt tidligere brukte digitale navn Themanmanman og disse to passer godt inn med en av sangtitlene fra Dirty Loops nye plate: Sexy Girl. Gutta i bandet ler av det sjøl...og det gjør jeg...må alt være så farlig da?Anyway. Dette er inspirende folk. De er utradisjonelle og har funnet en egen stil. De får hjelp av noen av verdens flinkeste folk i musikkbransje (Quincy Jones og David Foster). Det blir gode resultater av slikt.

Når jeg den siste tiden har Googlet bandet finner jeg stadig nye musikkvideoer fra albumet, men de legges ut på ulike kanaler. For å slippe å flashe alle Facebookvenner med hver og en film jeg finner har jeg valgt å samle opp de nyere filmene i dette blogginnlegget...så siste nytt øverst og videre nedover:

Siste funn:
Rihanna fikk en stor hit med sangen Rude boy. Det er lurt å høre originalen slik at du bedre kan forstå originalitene i Dirty Loops sin versjon.

Her finner du Dirty Loops egen versjon - som de kalte for Prude Girl (navnevridningen har nok ingen effekt i forhold til YouTube´s algoritme for å evt. stoppe deres versjon med tanke på rettigheter)

Det  som er interessant er hva trumpeter og arrangør Tom Walsh gjør med Dirty Loops versjon. Han setter seg ned og skriver et suverent blåsearrangement til Dirty Loops versjon. På denne måten bygger han videre på Dirty Loops arrangement og skaper et spennende digitalt samspill gjennom YouTube.Her kan du høre OG se Per Bejstam´s blåsearrangement på låta Hit Me (som originalt ikke har blås). Legg spesielt merke til introen :-)Siden Dirty Loops benytter Jerry Hey som arrangør på sin plate er det flere somnå har transkribert disse arrangementene og lagt ut filmer med musikk og noter. Fin lesetrening og en lærerik måte å oppleve musikken deres på.

Her er det leadtrumpeter Matthias Bistan som har transkribert Jerry Hey´sarrangement og selv spiller leadtrumpet på toppen av Dirty Loops sin versjon.__________________________________________________________________________
Filip Lens spiller harmonica soloen på plata til Dirty Loops. Her er en film hvor han viser hva han er i stand til å gjøre på et diatonisk munnspill. mesteparten av tonene han spilelr finnes ikke på munnspillet - dette er litt galskap:___________

Creditlista fra innspillingen fant jeg på en nettside for Discografier. Der dukker blåserekka opp og varmer gode minner:

Arranged By – Jerry Hey
Bass – Henrik Linder
Drums – Aron Mellergård

Harmonica – Filip Jers
Keyboards – Erik Lidbom, Jonah Nilsson
Leader – Jerry Hey
Percussion – Andreas Ekstedt
Saxophone – Dan Higgins
Synthesizer – Erik Lidbom
Tambourine – Nisse Westfelt
Trombone – Bill Reichenbach (2)
Trumpet – Gary Grant, Wayne Bergeron
Vocals – Jonah Nilsson

Her er en film som viser Jerry og gutta sin arbeidsmetodikk i studio. Dette er nok noe av det proffeste i bransjen:__________________________________________________________________________
Nye videoer fra Dirty Loops sin CD kommer på nettet underveis:

Wake Me Up


Sayonara Love


Lost In You


__________________________________________________________________________
Trailer
I denne traileren for kommende plate forteller bandmedlemmene om flere av låtene på albumet


__________________________________________________________________________
Pedagogikk 1:
Jonah forklarer keyboardpartiene han spiller på sangen Hit Me.


Pedagogikk 2:
Aaron forklarer trommespillet på Hit Me.


Pedagogikk 3:
Til slutt er det Henrik som forklarer basstemmen på Hit Me.


__________________________________________________________________________
Ta Fète
Dette er en låt med den Belgiske artisten Stromae som ble lagt ut på nettet etter at Dirty Loops hadde lansert plata si. Her er Dirty Loops versjon...under finer du originalen - som forøvrig har en vanvittig digital videoproduksjon og en creditliste på størrelse med en spillefilm.


...og Stromae´s originale musikkvideo:


...to be continued...Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Google streetview inside

Hvordan ser det ut i Hamar? Det er mange som benytter Google streetview når de skal ut på reise. Google har oppdaterte bilder fra nesten all...