onsdag 25. desember 2013

Født sånn eller blitt sånn? Del 1

Musikalske talenter kan skapes på ulike måter. De kan oppdages, fasiliteres eller drilles. I disse tre perspektivene finner man også to ulike dimensjoner: Den reproduseresnede ferdigheten og den skapende ferdigheten.

I denne første klippet mener jeg å se noe så unikt som både skapende og fasiliterende. Hva syns du?


Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economyAlma Deutscher er ikke bare talentfull, men også overraksende moden i sine refleksjoner. I denne neste eksemplet ser dere også Alma, men denne gang bare seks år gammel og med fiolin som hovedisntrument. Stykket har hun skrevet selv.På samme alder sitter hun også og spiller piano. Stykket har hun skrevet selv i november 2011, mens filmen er lastet opp på YouTube 4. desember 2011. Blir vi litt mer overbevist når man komponerer og fremfører slikt som 6 åring?På sin hjemmeside fortellers det at Alma startet å spille piano når hun var to år og fiolin når hun var tre. hun er født i 2005 i England og for tiden jobber hun med å skrive sin første opera basert på Cinderella.

Talent? Fasilitert? Drillet? Førdt sånn? Blitt sånn? 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Google streetview inside

Hvordan ser det ut i Hamar? Det er mange som benytter Google streetview når de skal ut på reise. Google har oppdaterte bilder fra nesten all...