tirsdag 4. mars 2014

IPadkurs og ressurser til Keynote og iMovie


Dersom du som lærer skal ta i bruk teknologi i undervisningen må det i utgangspunktet være noe ved teknologi som inspirerer og engasjerer deg. Med relevans og motivasjon for din egen del - blir din bruk i undervisning inspirerende for elevene.

Dette kan du gjøre gjennom bl.a. å bygge eget læringsnettverk på iPad´en, samt produsere innhold som viser det du skal lære elever og kolleger. Dette blir litt som å lage lærerboka for elevene, men uten å erstatte boka - du skal supplere den :-) Fortalt og forklart med dine ord, bilder, tanker og modeller blir din undervisning for elevene mer tilgjenglig.

På samme måte som at du finner inspirasjon på nett kan du være til inspirasjon for dine elever som er på nett.  

Her har jeg samlet opp noen ressurser som kan være til hjelp for de jeg kundene jeg jobber med - både skole, kulturskole og organisasjonsliv.Inspirasjon:
Civita er en norsk Liberal tenketank under ledelse av Kristin Clemets.
Mashable er en veldig bra Amerikansk side for bruk av sosiale medier og teknologi.

Lære noe:
Lynda er en svært god nettside for å lære ulike teknologier og ferdigheter. Koster penger - og er verdt hver krone.
IKTplan.no er en nettressurs fra IKTsenteret hvor det er veldig mye bra å lære.

Keynote:
Eliot Fitxroy har lagt ut et ganske solid og fint kurs i bruk av Keynote.Imovie:
Det er ikke lett å finne gode filmer i bruk av iMovie som er oppdatert og fanger inn den siste versjonen av programmet, men her er en spilleliste med ihvertfall tre filmer som sier noe om iMove på iPad.

Svakheten ved Youtube er at det er grenser for hvor høy kvalitet det er på slike instruksjonsfilmer. Derimot har du Lynda...eller kursing med folk som kan det.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Google streetview inside

Hvordan ser det ut i Hamar? Det er mange som benytter Google streetview når de skal ut på reise. Google har oppdaterte bilder fra nesten all...