tirsdag 18. mars 2014

Du kan bidra til Wikipedia


Jeg mener Wikipedia er den beste som teknologi har gitt menneskeslekten - så langt. En fristilling av kunnskap på et slikt globalt plan er unikt i menneskets historie. Det skrives og deles informasjon og kunnskap av frivillige over hele kloden - på 
alle språk - hver dag. Det er ikke bare vi i Norge som nyter godt av Wikipedia - hele verden gjør det. Wikipedia er fritt. Det er alles og litt ditt - gratis!

I dag - som alle tidligere år - donerte jeg en slant penger til denne organisasjonen. Litt av mine penger kan nå være med på å bidra til en bedre verden - gjennom kunnskap, teknologi og kollektiv deling. Be inspired og bidra.


På denne siden finner du ulike måter å bidra til at Wikipedia vokser og utvikler menneskets kollektive historie.

The sound of Wikipedia

Hver gang noen skriver, korrogere, retter eller legger inn bilder på en artikkel i Wikipedia snappes dette opp av et program. Programmet burker denne informasjonen til å spille av toner. Dette blir musikk. Inspirert av de som bidrar til å utvikle wikipedia.

Du kan velge hvilket språk som påvirker musikken. Linken er til engelsk versjon. Toneskalaen er pentaton, men kanskje det er annerledes på de andre språkene?

Undervisning
Hver av tonene får en link som du kan klikke på. Her kan du se hva som ble gjort på Wikipedia - akkurat nå. Inspirerende og lærerikt!


Har du lyst til å bruke dette i undervisningen? 

  • La elevene velge språk. 
  • Lytt og klikk på innleggene i 5 minutter. 
  • Velg et av bidragene. Les, forstå, del. 


Fortell de andre i klassen:  


  • HVA som ble endret 
  • HVA det handlet om 
  • HVA dere lærte om tema som endringen skjedde på. 


Syns du Wikipedia hjelper deg i hverdagen? Tror du andre kan ha glede av det? Tror du at DU kan bidra til at Wikipedia blir bedre? Skriv eller doner litt penger til denne fantastiske organiasjonen.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Google streetview inside

Hvordan ser det ut i Hamar? Det er mange som benytter Google streetview når de skal ut på reise. Google har oppdaterte bilder fra nesten all...